Norge

Måtte ta tog i åtte timer for å rekke flyet til Bulgaria

Flykaoset fortsetter. Katharina Raa måtte ta tog fra Bergen til Oslo, selv om hun hadde bestilt fly.

Det er mange som reiser om sommeren. Avinor forventer at 97.400 skal reise fra Oslo lufthavn søndag 26. april. Det skriver selskapet i en pressemelding.

Flyteknikere streiker fordi de vil ha høyere lønn. Derfor har også flere flyavganger blitt avlyst. På Oslo lufthavn har mange møtt opp tidlig for flyet sitt onsdag.

Katharina Raa skal til Bulgaria. Hun er fra Bergen. Flyet hennes fra Bergen til Oslo ble avlyst. Derfor tok hun morgentoget fra Bergen til Oslo.

– Det gikk helt greit å ta tog. Men jeg skulle gjerne flydd i stedet for å bruke flere timer på tog, sier Raa til Klar Tale.

Raa forteller at hun har et feriehus i Bulgaria. Men de siste årene har hun bare vært der én gang. Det er som følge av korona-pandemien.

Bildet viser folk som skal gjennom sikkerhetskontrollen på Oslo Lufthavn Gardermoen. Mange skal på ferie i sommer. Men flere flyavganger har blitt avlyst på grunn av flytekniker-streiken.

Flyet hennes til Bulgaria har ikke blitt kansellert. Jeg gleder meg til å komme meg på sommerferie, sier Raa.

Mange har også slitt med å få seg pass før de skal ut å reise. Mellom april og juni blir det produsert 90.000 færre pass enn det er behov for. Raa hadde heldigvis passet sitt i orden.

– Jeg skjønner at flyteknikerne vil ha høyere lønn. Men det er urettferdig at det går utover alle som skal ut å reise nå, sier Raa.

Cardon De er også tidlig ute til flyet sitt. Han har tatt bussen fra Fredrikstad inn til Oslo Lufthavn. Han er på plass nesten fem timer før flyet skal gå.

– Jeg skal til Belgia, forteller Cardon De.

De har bodd i Norge de siste fem årene. Men han kommer egentlig fra Belgia. Nå skal han til Belgia fordi sønnen hans skal gifte seg.

Han forteller at han ikke synes streiken er rettferdig for folk som skal ut og fly. Det er samme situasjon i Belgia og andre steder, sier han.

I Belgia er det flere streiker, skriver avisa The Brussels Times. Mandag varslet flyplassen at folk kunne risikere å vente i opp til åtte timer. 65 prosent av flyene ble kansellert.

– Det er kaos mange steder. Men det ser ut som om flyet mitt går som vanlig, sier Cardon De.

---

Kort om saken

  • Mange skal ut og reise i sommer.
  • Flere flyplasser har store problemer. Derfor har også mange flyavganger blitt kansellert.
  • De Klar Tale har snakket med møtte opp tidlig for å være klar til flyet sitt.

---

Siste utgave

På forsiden nå