Norge

Regjeringen vil endre lover for å få nok boliger

To lover kan bli endret for å skaffe nok boliger til folk på flukt fra Ukraina. Regjeringer jobber med saken.

Nancy Porsanger Anti sier til avisa Nationen at regjeringen jobber med flere endringer i lovene. Hun er statssekretær i Kommunal- og distrikt-departementet.

– Vi jobber med å lage forslag til endringer i blant annet plan- og bygningsloven og husleieloven. Vi håper det vil skaffe flere boliger, sier hun. Målet er å få ferdig forslaget om kort tid, slik at de kan få tilbakemeldinger.

Utlendings-direktoratet tror det skal komme 40.000 flyktninger fra Ukraina til Norge i 2023. I 2022 og januar i år har det kommet litt flere enn 37.000. I tillegg kom det nesten 5.000 asylsøkere fra andre land i fjor.

Siste utgave

På forsiden nå