Norge

Skal lage strengere regler for salg av strøm

Reglene for salg av strøm til deg og meg blir strengere. For regjeringen er lei av at reglene blir brutt.

– Det er et virvar, sier Terje Aasland til Dagbladet Børsen. Han er olje- og energiminister.

Aasland sier at regjeringen er klar med nye regler for å rydde opp.

Regjeringen vil gjøre det vanskeligere å få lov til å selge strøm til deg og meg. Og det kan bli hard straff for de som bryter reglene. Det kan nemlig bli lettere å nekte selskaper å fortsette med salg av strøm. Myndighetene skal se på om de kan endre reglene for å gjøre det mulig, eller hvilken straff de kan i stedet.

Regjeringen vil også innføre krav om at alle selskaper må tilby én helt lik avtale. Denne skal være standard avtale for kjøp av strøm til spotpris, uten noen tillegg. Da vil det bli lettere for deg og meg å sammenligne prisen vi betaler.

Forbrukerrådet har tidligere advart folk mot å unngå selskaper som bryter reglene.

– Vi jobber her med en bransje som er basert på å tvinge og lure forbrukerne til å skrive under på dårlige avtaler. Store og små aktører lurer kundene til å betale dyrt for strømmen, sa Inger Lise Blyverket nylig. Hun er direktør i Forbrukerrådet.

– Det er veldig urovekkende at det er såpass mange av selskapene som bryter reglene, sier Aasland.

Siste utgave

På forsiden nå