Norge

Flere velgere tenker på naturen

Hver femte velger sier at natur og friluftsliv er enda viktigere enn før.

Naturen er viktig for oss nordmenn. Også når vi velger hvilket parti vi skal stemme på. Det viser en Ipsos-undersøkelse gjennomført på vegne av Norsk Friluftsliv.

Det skriver organisasjonen i en pressemelding.

– Friluftslivet har en spesiell plass i nordmenns hjerter. Samtidig bygges stadig flere viktige naturområder ned, sier Bente Lier. Hun er generalsekretær i Norsk Friluftsliv.

Områder med natur blir bygget ned for andre ting. Slik som veier, energianlegg og hyttefelt, sier hun.

22 prosent svarer at de mener partienes politikk på natur og friluftsliv er viktigere i år. De svarer at det er viktigere enn ved tidligere kommunevalg.

42 prosent svarer at temaet er like viktig som tidligere. Mes 18 prosent sier at det ikke er viktig. Verken nå eller ved tidligere kommunevalg.

Verdens land ble enige om en ny avtale for naturen i desember 2022. Avtalen kalles Naturavtalen eller Montreal-avtalen. Norge har sagt at de skal verne 30 prosent av sine områder på land og i havet. Det samme har de andre landene som er med på avtalen.

Lier mener det trengs tydeligere politikk for å klare dette.

– Det er behov for tydeligere nasjonal og lokal naturpolitikk. Hensynet til naturen må veie tyngre enn det gjør i dag.

Norsk Friluftsliv er felles-organisasjonen. De 18 store frivillige friluftslivs-organisasjonene er med. De har til sammen nesten en million medlemskap. Mer enn 5.000 lag og foreninger er medlem.

Flere enn tidligere mener det bygges ned for mye natur. Det viste en annen undersøkelse fra tidligere i sommer.Siste utgave

På forsiden nå