Norge

Har ikke nok mat til de fattigste

Fattighuset i Oslo gir mat til de som trenger det mest. Men nå har ikke Fattighuset nok mat.

Fattighuset i Oslo har pleid å gi ut mat to dager i uka. På onsdager og fredager stiller folk seg i kø. Nå må de kutte ned til kun én dag. Det skriver avisa Dagbladet.

– Vi blir nødt til å gjøre endringer. Det er en ekstremt trist beskjed å gi, sier Lasse Storvik til Dagbladet. Han er styreleder for Fattighuset.

Storvik sier at Fattighuset ikke har nok mat. Flere må gå hjem uten å ha fått noe. Vi kan ikke love bort noe vi ikke kan gi, sier Storvik til avisa.

Fattighuset har fortalt at dette er et problem.

– En trist dag for Fattighuset. Vi hadde 800 gjester. Men vi hadde bare 670 poser med mat, skriver de på Facebook. Posten var 13. september.

Dagsavisen var på Fattighuset en onsdag i september. Da måtte 100 mennesker dra hjem uten pose. Mange av de som kommer er ukrainske flyktninger, sa Storvik til avisa. Opp mot 70 til 80 prosent.

– Vi har også mange innvandrere fra Midtøsten. Eldre og uføre kommer. Flere barnefamilier kommer også for mat, sa Storvik.

Fattighuset holder til på Grønlandsleiret i Oslo. Andre deler også ut mat i Oslo. Slik som Frelsesarmeen. De driver Oslo Slumstasjon. Klar Tale besøkte dem i fjor.

Gateteam Oslo hjelper også med mat og klær. De hjelper hjemløse og rusavhengige.

---

Kort om saken

  • Fattighuset i Oslo hjelper de som trenger det mest.
  • De har pleid å dele ut mat to ganger i uka.
  • Nå må Fattighuset kutte ned til én gang i uka.

---Siste utgave

På forsiden nå