Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Liten seier til Jens

Ekspertene mener Jens Stoltenberg (Ap) var den beste i debatten mandag. Lederne for sju politiske partier møttes til diskusjon.

Alle de sju partilederne gjorde en god jobb under partileder-debatten i Arendal mandag. Ekspertene mener Jens Stoltenberg fra Arbeiderpartiet (Ap) var aller best. Det melder nyhetsbyrået NTB. Det var lederne for Kristelig Folkeparti (Krf), Høyre (H), Arbeiderpartiet (Ap), Fremskrittspartiet (Frp), Sosialistisk Venstreparti (SV), Venstre (V) og Senterpartiet (Sp) som møttes til diskusjon.

LES OGSÅ: Nå starter valgkampen

– Stoltenberg kom best ut av det. Men ikke bra nok til at det er nok til å vippe valgkampen i hans favør. Det sa Svein Tore Marthinsen til NTB. Han er valgforsker. Dette var den første partileder-debatten i høstens valgkamp.

Politikerne har vært samlet i Arendal i nesten en uke. Mandag kveld ble det fart i valgkampen. Da var det både partileder-debatt, statsminister-duell og blokkdiskusjon i løpet av en drøy times valgsending på NRK.

Partileder-debatten handlet mye om skatt. Høyre ønsker at folk skal betale mindre penger til staten, mens Arbeiderpartiet mener vi trenger å ha det skattenivået vi har i dag. Høyre-leder Erna Solberg har prøvd å dempe pratet om skatt. Det fikk hun ikke til i denne debatten. Det vant Stoltenberg på. Det mener valgforsker Frank Aarebrot.

Svein Tore Marthinsen er enig med Aarebrot.

– Det er overraskende at vi har en Høyre-leder som er bedre på helse enn på skatt. Erna framsto som presset, sa Marthinsen.

Men Erna gjorde ingen dårlig jobb.

– Erna gjorde også en meget god jobb. Men hvis jeg skal gi Jens en sekser på terningen, så blir det en femmer på Høyre-lederen, sier Aarebrot.

LES OGSÅ: Vurderer høyere egenandel

– Stoltenberg var litt bedre i statsminister-duellen. Jeg beundrer hvordan det virker som han har det gøy i debatten. Det sier valgforsker Anders Todal Jenssen.

Alle de sju partilederne gjorde en god jobb i debatten. Erna Solberg (H) og Jens Stoltenberg (Ap) var best. De tre valgforskerne mener statsministeren vant like foran Erna Solberg.

De fire små partiene som var med i debatten kommer ikke så godt frem.

– Minst bra gjorde Venstre-leder Trine Skei Grande etter min mening. Hun framstår til tider som en litt sur og småarrogant skolelærer. Det sier Aarebrot.

Alle tre mener Siv Jensen kom på tredjeplass i debatten. Hun er leder for Fremskrittspartiet (Frp).

– Hun er verken god eller dårlig. Hun er på det jevne. Regjerings-spørsmålet er ingen god sak for henne. Det er fordi alle vet at Frp er nødt til å inngå en god del kompromisser. Det sier Marthinsen.

I debatten virker ikke Siv Jensen (Frp) like tøff som hun pleier.

– Det mest interessante fra Jensen var replikken om at hun var tøff i forhandlinger. Men da jeg hørte hva hun sa i debatten, viste hun mindre skarpe klør enn hva vi er vant til. Det sier Todal Jenssen.

LES MER PÅ KLARTALE.NO/VALG13