Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Stopper støtten til Islamsk Råd

Det er usikkert om Islamsk Råd gjør jobben de skal, mener kulturministeren.

Islamsk Råd Norge (IRN) får ikke støtte på 650.000 kroner nå i juli. Det er tvil om at Islamsk Råd jobber slik de skal. Det skriver kultur-departementet i en pressemelding. De sier de vil holde støtten tilbake til dette er klart. De vil møte Islamsk Råd etter sommeren. 

– IRN skal forene muslimer i Norge. De skal være for alle muslimer. Jeg opplever ikke at det er det, sa kulturminister Linda Hofstad Helleland til nyhetsbyrået NTB i april.

Helleland var kritisk til at IRN ansatte Leyla Hasic. Hun dekker kropp og ansikt med plagget nikab. Helleland ba om et møte med IRN. Hun sier hun ville snakke om IRNs viktige rolle. At de skal forene alle muslimer og få folk til å snakke med hverandre.

– De ville bare snakke om nikab, Leyla Hasic og ansettelsen. Jeg ble ikke veldig beroliget av dette møtet, sa kulturministeren til NTB etter møtet.

Islamsk Råd får støtte fra staten to ganger i året. Dette er ikke første gang støtten til IRN holdes tilbake. Det samme skjedde i fjor. Da måtte rådet forklare seg om konfliktene sine.

Hele styret sluttet i juni i fjor. De var kritiske til lederen Methab Afsar. 

LES MER HER: Melder seg ut av Islamsk Råd

LES MER HER: Mener dette var dumt av Islamsk Råd