Valg2021

Statsministeren er usikker på valget

Erna Solberg stemte hjemme i Bergen. Andre partiledere stemte i Oslo. Solberg er usikker på hvordan valget ender.

Erna Solberg stemte på Skjold skole i Bergen. Det kan ha vært hennes siste stemme som statsminister.

– Det er alltid gøy med valgdag. Jeg er usikker hvordan dette valget kommer til å ende. Derfor må alle som vil ha Høyre, stemme på Høyre. Det sier Erna Solberg til kanalen TV2. Hun er statsminister.

Den siste måneden har Høyre fått 19,3 prosent av stemmene. Det viser ulike menings-målinger. Dersom det ble valgresultatet, ville Høyre fått 34 mandater på Stortinget.

Solberg sier likevel at hun er klar for fire nye år.

– Det er viktig at folk ikke tror dette er avgjort på forhånd. Hvis alle eller noen av partene kommer over sperregrensa, så vil det ha stor betydning. Men det har også en betydning hvis vi får mange stemmer, sier hun.

Sylvi Listhaug har også stemt. Det er første gang hun leder Fremskrittspartiet (FrP) i et valg. Trygve Slagsvold Vedum for Senterpartiet (Sp) stemte søndag. Vedum har selv erklært seg som statsminister-kandidat. Sp har mistet en del velgere den siste tiden, ifølge menings-målinger.

En annen statsminister-kandidat er Jonas Gahr Støre for Arbeiderpartiet (Ap). Han stemte også søndag.

– Vi har nå støtte fra nesten én av fire velgere. Det sa Gahr Støre til pressen før han gikk inn for å stemme. Ap er en av partiene som har vært øverst på de fleste målingene før valget.

Partileder for Rødt stemte på Nordstrand skole i Oslo. Bjørnar Moxnes tror det kan bli et veldig jevnt valg.

– Det kan bli veldig jevnt, men hvis Rødt kommer over sperregrensa, kan vi få ti mandater. Det vil være en historisk sterk venstreside. Det sier Moxnes til nyhetsbyrået NTB.

Et annet parti som er usikker på om de kommer over sperregrensa er Venstre. Partileder Guri Melby stemte ved Teglverket skole i Oslo søndag.

– Venstre har vært over og under sperregrensa på flere målinger i september. Det viser at hver stemme teller i dette valget, sier Melby.

Rett etter klokken 12.00 fikk også partileder for Miljøpartiet De Grønne (MDG) stemt. Une Bastholm stemte på Foss videregående skole i Oslo.

– Jeg håper vi får en posisjon etter valget hvor vi kan legge litt press på Norges regjering. Forhåpentligvis under Gahr Støre, sier Bastholm.

Mandag kveld klokken 21.00 vil de første målingene komme. Du kan følge valget tett på Klar Tale.
Siste utgave

På forsiden nå