Sport

Tar kampen mot stjernen Karsten Warholm

I 2016 tok Karsten Warholm rekorden fra Øyvind Strømmen Kjerpeset. I dag (fredag) møtes de til duell i NM.

Friidrett er blitt spennende igjen. I dag (fredag) er det klart for norges-mesterskap (NM) på Byrkjelo i Sogn og Fjordane. Her kan du se hele programmet.

Brødrene Ingebrigtsen kommer. Det gjør også hekkeløperen Karsten Warholm. De sikret Norge både gull og sølv i europa-mesterskapet (EM) i Berlin i Tyskland. Warholm ble i tillegg verdens beste i fjor.

– Jeg ble ikke irritert på Karsten Warholm. Jeg ble mest irritert på meg selv, sier Øyvind Strømmen Kjerpeset til Klar Tale.

Hekkeløperen snakker om 4. juni 2016. Dagen da Karsten Warholm tok norgesrekorden fra Kjerpeset. Det skjedde i Florø, som er hjemstedet til Kjerpeset.

Warholm løp 400 meter hekk på tida 49,62 sekunder. Da hadde Kjerpeset hatt norgesrekorden siden 2013. Den var på tida 49,95.

– Jeg forventet det. Men jeg ville gjerne løpe fortere enn min egen rekord, sier 26-åringen. Han måtte nøye seg med tida 50,39 og sølv.

Warholm er blitt mye bedre siden 2016. Norgesrekorden er for lengst blitt tøffere å overta. I Berlin i Tyskland vant Warholm gull i EM. Han satte samtidig ny, norsk rekord med tida 47,64.

Blir det satt ny rekord i norges-mesterskapet (NM) i friidrett? I dag løper både Warholm og Kjerpeset 400 meter hekk på Byrkjelo. Tettstedet ligger et par timers kjøring unna Kjerpesets hjemsted.

Kjerpeset vant den gjeve premien kongepokalen i 2013. Siden har han tatt et års pause fra 400 meter hekk. Nå er han tilbake og tar kampen.

– Det er en vanskelig distanse. Du må mestre flere ting, som utholdenhet. Men jeg er motivert, selv om det er vanskelig å vinne mot Karsten, sier han.

– Han er på et veldig høyt nivå nå. Jeg ønsker å vinne medalje i NM, sier han. Kjerpeset har trent mye, men har latt kroppen hvile i det siste.

Framover vil han gjøre seg selv bedre.

– Da kan jeg kanskje vinne mot ham en gang, sier hekkeløperen.

Siste utgave

På forsiden nå