Sport

Her har han løpt inn til ny rekord

Karsten Warholm løp så fort at han nesten ikke trodde det selv. Det ble ny rekord i Europa på 400 meter hekk.

Det var fullt på Bislett stadion i Oslo torsdag kveld. Karsten Warholm var blant de norske som skulle løpe under Bislett Games. Han løp 400 meter hekk.

23-åringen gjorde sitt beste løp noensinne. Han løp inn til 47,33. Det er ny rekord i Europa. Thomas Barr tok andreplassen med 49,11.

Warholm feiret foran tribunene på Bislett etter seieren. Han ble også tatt bilde av med seierstiden på måltavla.

– Er det sant det jeg ser? Sist jeg hadde den følelsen var vel under VM i London i 2017. Dette er spinnvilt, nesten ikke til å tro. Og så skjer det på Bislett, sa Warholm til kanalen NRK rett etter løpet.

Den forrige Europa-rekorden var nesten 24 år gammel. Den ble satt av Stéphanie Diagna. Warholm var tydelig overrasket over å ha satt ny rekord.

– Jeg følte meg bra i hele dag. Kanskje ikke så bra som Europa-rekord. Men det er gøy å overraske seg selv, sa han.

Henrik Ingebrigtsen ble nummer fire på 3.000-meteren. Han satte ny norsk rekord på 7.36,85. Selemon Barega fra Etiopia var best på distansen.

– Jeg haltet litt fra 1.000 meter fra mål. Men jeg følte meg lett likevel. Det var helt fantastisk her i dag. Jeg følte at jeg hadde publikum med meg fra jeg tråkket ut på banen, sa han til kanalen NRK.

Filip og Jakob Ingebrigtsen løp en engelsk mil. Men Jakob ble for ivrig. Dermed ble han stiv på slutten. Jakob endte på 6.-plass, Filip på 9.-plass.

Siste utgave

På forsiden nå