Sport

Har ikke tid til gutteturer

22 år gamle Karsten Warholm er ferdig med ungdomstid og festing. Isteden jakter han stadig nye rekorder på løpebanen.

Få norske friidrettsutøvere gjør det bedre enn Karsten Warholm for tiden. På Diamond League-stevnet i London i juli satte nordmannen ny europeiske rekord på 400 meter hekk. Det var ham selv som hadde den forrige rekorden. Tre dager senere startet han et samarbeid med det tyske selskapet Puma. De sikrer Warholm millioner i inntekt de neste årene.

Og i starten av august laget han historie. Da fikk han kongepokalen i norges-mesterskapet (NM) i friidrett for femte år på rad.

Utøveren fra Ulsteinvik har hatt et hektisk program denne sommeren. Det har ikke vært mye tid til å reise på ferie.

– Andre på din alder og kamerater drar på fylleturer og har fullstendig ferie i sommer. Hvordan er det for deg å bruke hele sommeren på å reise rundt og konkurrere?

Warholm tenker seg godt om og svarer kort:

– Godt spørsmål.

Mer tenkning.

– Det handler om å prioritere. Jeg var jo ute i mediene i fjor. Da hetset jeg folk som sa at de hadde ofret så mye.

Senest i desember snakket Warholm om temaet. Det var i et intervju med avisa VG:

– Jeg er drittlei idrettsutøvere som sier de ofrer så veldig mye. Du prioriterer for å få til det som er viktig for deg. Det dreier seg om en kort periode av livet. Jeg mener det er verdt det, sa han da.

Warholm fortsetter. Puma-sjef Bjørn Gulden setter seg fram i stolen og hører nøye etter:

– Jeg begynte ikke å trene proft før jeg ble 20 år og flyttet til Oslo. Det er det viktig å huske på. Den ungdomsperioden med russetiden og andre ting har jeg gjort. Så jeg er ferdig med det der. Jeg er jo fra bygda. Så jeg tynte ut den greia der for noen år siden.

– Gutteturer har jeg ikke tid til. Akkurat er dette her så viktig for meg. Når jeg gjør det bra på friidrettsbanen, gjør det meg lykkelig.

Nå venter en knallhard periode for Warholm, som han sier selv. Det er før verdens-mesterskapet (VM). Det er i Doha i Qatar i september og oktober. Så er det «rekordkort» tid til De olympiske leker (OL). Det er i Tokyo Japan neste sommer.

– Diamond League-finalen er i slutten av august. Så har jeg fire til fem uker til VM. Jeg skal prøve å gjøre minst mulig som gjør at jeg blir dritt lei av å løpe når jeg er i Doha. Jeg skal kun løpe løp som er viktig for meg. Og som gir meg energi. Jeg håper det skal sørge for at jeg er i toppform i Doha.

– Og hvordan vil det se ut mellom Doha og Tokyo?

– Det blir knallhardt etter VM. For det er bare ti måneder til OL. Det er akkurat nok. Det blir ikke like mye tid som ellers til å starte på nytt og ta meg fri. Men det går fint. Det er dette jeg driver med og holder på med og liker. Så det skal jeg nok klare å takle.

Og om sjansene hans i VM?

– Selvfølgelig skal jeg sikte på gull. Men det blir en slåsskamp for de medaljene.

Siste utgave

På forsiden nå