Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Ødegaard ble historisk

Martin Ødegaard ble den yngste spilleren noensinne på det norske landslaget i fotball. Det skjedde onsdag da Norge spilte 0-0 mot Forente arabiske emirater.

Onsdag ble Martin Ødegaard historisk. Aldri før har en så ung spiller spilt på det norske landslaget i fotball for menn. Det skjedde i privatkampen mot Forente arabiske emirater (FAE) onsdag. Ødegaard var onsdag 15 år og 253 dager gammel. Den gamle rekorden hadde spiller Tormod Kjellsen. Han var 15 år og 351 dager gammel da han spilte sin første kamp for Norge. Det skjedde i 1910, skriver nyhetsbyrået NTB.

Norge spilte 0-0 mot FAE. Kampen ble spilt i Stavanger. Ødegaard var Norges beste spiller i kampen, skriver nettavisa vg.no.

Flere eksperter vil at Ødegaard skal spille mot Italia. Den kampen er 9. september. Det er Norges første kamp for å prøve å komme seg til europa-mesterskapet (EM).

LES MER HER: Martin er tidenens yngste på landslaget

– Det vil overraske meg hvis Martin blir med i troppen mot Italia. I den troppen kommer også de norske spillerne som spiller i utlandet. Jeg tipper Martin spiller for landslaget for de under 21 år, sa Hans Erik Ødegaard til NTB. Ødegaard er faren til Martin Ødegaard.

Per-Mathias Høgmo er sjef for det norske landslaget. Han skal bruke noen dager på å bestemme hvem som skal være med i troppen mot Italia. Høgmo har allerede bestemt at 18 spillere skal være med. Fortsatt er det fem eller seks plasser ledige. Ødegaard kan få en av disse.