Verden
Bildet er av en to hender som holder en sprøyte og et glass med vaksine. Sprøyta blir klargjort for å vaksinere.

Mange i EU sier nei til vaksine

Én av tre innbyggere i EU sier det er uaktuelt å ta en vaksine mot korona før 2022. Mange sier også at de aldri vil ta den.

Kypros er landet med flest innbyggere som er negative til vaksinen. To av tre sier de vil si nei til å bli vaksinert i år. Fire av ti sier de vil ta den senere. Men en av fire sier de aldri vil ta den viser undersøkelsen Eurobarometer.

Mange personer i Bulgaria, Kroatia, Polen, Romania og Ungarn er også skeptiske. Der er det flest som sier de vil vente til senere enn 2021. Færre enn én av fire sier de ville tatt den så fort som mulig. Også hvis de fikk tilbud om en godkjent vaksine.

– Dette gjør det vanskelig for EU å nå sitt mål om flokk-immunitet i år. Det sier Martin Selmayr, ifølge nyhetsbyrået DPA. Selmayr representerer EU i Østerrike.

Folk i Norden og nordvest i EU er mest ivrige på å få vaksine. I Irland sier sju av ti at de vil ta en godkjent vaksine så raskt som mulig. I Danmark, Finland, Nederland og Sverige sier seks av ti det samme. Svært få i disse landene sier de aldri vil ta en vaksine mot korona. Det er bare seks prosent eller færre i alle landene.

Rundt 27.000 personer har svart på undersøkelsen. Den ble utført i de 27 landene som er med i Den europeiske unionen (EU). Undersøkelsen ble gjort mellom 12. februar og 11. mars i år.

Mer fra Verden

Siste utgave

På forsiden nå