Verden

Polen bygger mur på grensa

Polen har ønsket å bygge mur på grensa mot Hviterussland. Tirsdag startet jobben. Målet er å hindre folk på flukt og migranter fra å komme seg inn i Polen.

I fjor høst kom det flere tusen personer til grensa mellom Polen og Hviterussland. De fleste var fra Midtøsten og Afrika. Den europeiske union (EU) mente det var en hevn fra Hviterussland. De hadde fra før fått straff for EU, for måten de behandler folk som er uenige med ledere i landet.

Først laget Polen et høyt gjerde på grensa. Det er rundt 2,5 meter høyt, med piggtråd. Så begynte de å snakke om å bygge en mur. Den er nå i ferd med å bli bygget.

Jobben ble startet denne uka. Muren skal bli 5,5 meter høy. Og den skal bli 186 kilometer lang. Dermed vil den dekke halve grensa mellom de to landene. Prisen er ventet å bli rundt 3,7 milliarder kroner. Planen er at muren skal være ferdig alt i juni.

Flere er sinte på myndighetene i Polen som følge av planen om å bygge muren. De mener det vil hindre folk på flukt fra å søke asyl i Polen. Men også at muren kan påvirke livet for dyrene som bor i skogene rundt muren. Skogen er en av de eldste i Europa.

Siste utgave

På forsiden nå