Verden

Flere land ber sine statsborgere om å reise fra Moldova

Den siste uka har det vært flere eksplosjoner og angrep i Moldova. Mange land endrer nå sine råd om reise til landet. Andre ber om at folk reiser derifra.

Bulgaria ber sine borgere om å unngå reiser til Moldova. De som er i landet bør prøve å komme seg ut, meldte Utenriks-departementet torsdag.

Utenriks-departementet i Israel sier israelere bør avlyse planer om reiser til Transnistria. De som er der, bør reise derifra så fort de kan.

Transnistria er en del av Moldova, men styrer seg selv som et eget land. Det har vært russiske soldater der siden 1992. Da ble det slutt på krigen mellom Moldova og Transnistria, og siden har det vært våpenhvile.

USA ba sine borgere reise fra Transnistria onsdag. Det samme gjorde Storbritannia og Canada. Frankrike og Tyskland ba om at deres borgere skulle unngå reiser til Transnistria.

Norge har i to måneder bedt folk unngå alle typer reiser til Transnistria. Uavhengig av om reisen er viktig eller ei. Utenriks-departementet har også bedt folk unngå unødvendige reiser til resten av Moldova.

---

Moldova

  • Moldova har grense til Romania og Ukraina.
  • Den siste uka har det vært eksplosjoner og uro i deler av landet.
  • Det er verst i Transnistria. Dette er et område som styrer seg selv som et eget land.
  • Flere land har endret sine råd for reiser til både Moldova, men særlig Transnistria.

---Mer fra Verden

Siste utgave

På forsiden nå