Luisa Jimenez skulle fikse papirer for lovlig opphold i Mexico. Hun dro til kontoret der hun skulle få papirene. Trodde hun.
I stedet for ble hun sendt til et senter. Det ligner på senteret der 39 migranter nylig døde i en brann. De døde fordi cellene de satt i var låst.
– Dette er også en fengselscelle, et internerings-senter. Det er som om vi skulle være kriminelle, sier Jimenez. Hun er fra Venezuela.
Internerings-sentre er steder migranter holdes mens de venter. De må få svar på om de får asyl, eller blir sendt ut av landet. Senteret Jimanez er på, ligger i Tuxtla Gutierrez. Det ligger i den sørlige delstaten Chiapas.
Utlendinger som ikke har lovlig opphold i Mexico, blir holdt på slike sentre. De fleste kommer fra andre land i Latin-Amerika.
Jimenez ble lovet å få tillatelse til å bli i Mexico mens hun søkte om nytt asyl i USA.
– Det er et skrekkelig sted. Forholdene ligner på det i Ciudad Juarez, sier Jimenez. Hun er 56 år gammel.
Det var i Ciudad Juarez flere migranter døde i brann. En person startet brannen. Trolig i protest mot å bli sendt ut av landet. Myndighetene har sendt ut arrestordre mot fem tjenestemenn og vakter. De prøvde ikke engang å få ut menneskene som var inne på senteret.
En uke før tragedien satt Moises Chávez i en av de samme cellene. Han forteller at han satt på en rom som stinket. Vaktene behandler migranter med forakt, sier han til nyhetsbyrået AFP. Chávez kommer fra Nicaragua.
– Det er ingen røykvarslere eller apparater for å slukke brann, sier han.
Yusleidy Garcia fra Venezuela har blitt internert i Ciudad Juarez. Kvinner og menn holdes på separate steder.
– Folk blir behandlet som fanger der. Det var kaldt om natten. Det lå 150 mennesker fra ulike land på rommet jeg lå på, sier hun.
Beskrivelsene er annerledes enn fra den mexicanske regjeringen. Organisasjonen Amnesty jobber med menneske-rettigheter. De krever en slutt på denne behandlingen av tusenvis av migranter.
Myndighetene sendte minst 281.149 mennesker på sentre i fjor. Minst 98.299 mennesker ble sendt ut av landet. Det gjaldt også enslige barn.
– Dette er ikke mottakssentre som tar vare på mennesker på flukt. Det er internerings-sentre der folk mister friheten sin, skriver Amnesty.
Luisa Jimenez hadde en lang og farlig reise til Mexico. Hun måtte sove ved siden av døde mennesker. De hadde ikke klart seg gjennom Darien-jungelen mellom Colombia og Panama.
Hun ble rasende over å bli innelåst på senteret. Hun spurte en tjenesteperson om det var en forbrytelse å migrere.
– Hun snudde bare ryggen til meg og gikk, forteller Jimenez. Hun slapp ut av senteret etter to dager.