Verden

Koranbrenning i Sverige stanset

Den planlagte koranbrenningen foran Iraks ambassade i Stockholm ble stanset. Det skjer kort tid etter Sveriges ambassadør i Irak ble kastet ut av landet.

Koranen ble brent i Sverige. Mange muslimske land reagerte. De likte ikke at en koran ble brent. Torsdag stormet demonstranter Sveriges ambassade i Bagdad i Irak.

Det hadde blitt planlagt en ny brenning av koranen i Stockholm i Sverige. Men den ble stoppet. Demonstranter møtte opp for å vise sin motstand.

På en gressflekk utenfor ambassaden trampet Salwan Momika på en koran. Det er samme mann som brant en koran i Stockholm tidligere i sommer.

– Du er en hund!

– Du har ikke støtte!

Dette ropte flere motdemonstranter til Momika. Han ville brenne Koranen. Til tross for stormingen av den svenske ambassaden i Bagdad natt til torsdag.

Iraks statsminister kom med en klar melding torsdag ettermiddag. Han vil kutte de diplomatiske båndene til Sverige, hvis det er flere koranbrenninger.

Kort tid etter ble Sveriges ambassadør til Irak kastet ut av landet. Samtidig kaller Irak sin toppdiplomat fra Stockholm hjem.

Tidligere på dagen varslet politieti Sverige. Urolighetene kunne påvirke hvordan politiet tidligere hadde vurdert risikoen for brenningen av koranen.


Mer fra Verden

Siste utgave

På forsiden nå