Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

– Drapsmennene ble overbevist raskt

Drapsmennene i Marokko ble vervet til terror svært raskt, mener myndighetene. Dermed ble det også vanskeligere å avsløre dem.

Maren Ueland fra Norge og Louisa Vesterager Jespersen fra Danmark ble drept i Marokko. Terrorister drepte dem. De ble overbevist om å bli terrorister svært raskt. Det mener Marokkos ambassadør i Norge.

– Disse menneskene ble radikalisert på under en uke. Hjernevasket og brukt som en bombe. De skulle gjøre dette, og de gjorde det. Jobben vår nå er å arrestere dem som ble overbevist. Men også de som planla dette. Det sier ambassadør Lamia Radi til kanalen NRK.

Radi mener terroristene ble overbevist så raskt at myndighetene ikke klarte å få det med seg.

Marokko stanset 13 terrorangrep i landet i fjor, sier ambassadøren. Årsaken var at de klarte å finne ut av hvem som kunne matche mulige terrorister. Slik klarte de å stanse folk før angrepene skjedde.

– Dette terrorangrepet var har helt annerledes. De rekrutterte mennesker som ikke var radikalisert noen dager tidligere, sier ambassadøren.

Hun sier også at de fleste terrorister blir overbevist via internett og sosiale nettverk.

– Det er veldig farlig, sier ambassadøren.

22 personer er så langt siktet etter drapene. Fire personer er hovedmistenkte i saken. Politiet forsøker å finne ut om de hadde kjempet for terror-gruppa Den islamske staten i Irak og Syria.

Familiene til de drepte sørger.

Den norske statsministeren Erna Solberg har fordømt drapene.

Folk i Marokko sier unnskyld til familiene etter drapene.