Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Stopper vaksine-testing etter mulige bivirkninger

Selskapet AstraZeneca stopper testingen av en vaksine mot korona. Årsaken er at en person kan ha fått en uforklarlig sykdom av vaksinen.

Legemiddel-fimaet AstraZeneca holdt på å teste en vaksine mot korona-viruset. Nå har de tatt en pause i testingen. Årsaken er at en testperson er blitt uforklarlig syk. Personen testet vaksinen i Storbritannia.

Vaksinen skal nå testes i tredje fase. Det skjer på ulike steder i USA. Nå er denne testingen satt på pause. Det skriver nettstedet Stat. Det er AstraZeneca og universitetet i Oxford i Storbritannia som lager vaksinen.

Vaksinen er i den siste fase av testingen. Den testes i fase 3 i USA og i fase 2 og 3 i Storbritannia, Brasil og Sør-Afrika.

Selskapet sa ikke noe med om hvilke symptomer testpersonen har fått. Pausen er noe som alltid må gjøres. Det er når de oppdager en mulig uforklarlig sykdom i en test. Det sier en talsmann for AstraZeneca.

Selskapet er regnet som en av de beste kandidatene. Det er til å lage en vaksine mot korona-viruset. Den europeiske union (EU) har gjort en avtale med AstraZeneca. Samarbeidet vil også gjelde Norge. Det sa regjeringen i midten av august.

Det er ikke uvanlig at store studier må ta en pause. Forskerne må undersøke alvorlige virkninger eller virkninger de ikke har en forklaring på. Det er en nødvendig del av testingen.

AstraZeneca sier at problemet kan være en tilfeldighet. Personer som deltar i en slik studie, kan bli syke. Det kan skje uten at det trenger å ha noe med vaksinen å gjøre.