Kultur

Mange vil bli operasjef

Fristen for å søke om jobben som sjef for operaen i Bjørvika har gått ut. Hele 61 personer vil ha jobben.

Mange har lyst til å bli ny sjef for Den Norske Opera og ballett. Det er når skotske Paul Curran slutter i jobben 1. januar. Fristen for å søke var 1. september. 61 personer søkte om å få jobben. Men bare to av dem er nordmenn, ifølge kanalen Nrk.

De norske søkerne er Anne Felberg, som leder Oscarsborg-operaen, og Per Boye Hansen. Han er direktør for Festspillene i Bergen. I tillegg har svenske Stefan Sköld søkt. Han er programsjef i Trondheim Symfoniorkester, skriver nyhetsbyrået NTB.

Tre av søkerne har bedt om at navnet deres ikke skal oppgis.

Paul Curran har vært sjef på operaen siden august 2007. Han varslet i juni at han slutter 1. januar.

LES MER HER: Sjefen for Operaen slutter

Siste utgave

På forsiden nå