Kultur

– Vi må våge å være snille

Noen politikere mener snille personer er dumme. Det er Per Fugelli uenig i.

Per Fugelli er egentlig pensjonist. Han har jobbet som professor og lege. Nå er han også kreftsyk. Men han klarer ikke å ta livet med ro. Han er ofte med i debatter. Mange ganger handler det om helse og flyktninger. Han vil at vi skal være snillere med hverandre. Stille mindre krav og stresse mindre. Sette pris på livet. Dette har han også skrevet flere bøker om. Mange liker Fugelli og det han sier. Flere ganger har han fått priser for sitt arbeid. Noen ganger har han også fått kritikk.

Søndag tok han imot en ny pris fra Rendalen kommune i Hedmark. Prisen heter Vesleblakken-prisen. Prisen gis til personer som har gjort en viktig innsats for andre mennesker. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

Fugelli holdt takketale da han fikk prisen. Han snakket om hvor viktig det er å være snill.

Avisen Aftenposten har publisert hele talen. Fugelli mener det er godt for mennesket å være snill mot andre. Det er nesten som en medisin for helsen vår. Det er viktig å stole på andre mennesker. Selv om vi noen ganger blir behandlet dårlig.

– I dagens politikk kalles gjerne snille mennesker for dumme. Godhets-tyranniet, godhets-posører og snillister er nye ord som skal gjøre snillhet til en tåpelighet, sier Fugelli,

Det er feil om man kun skal være snill dersom det er smart for sin egen del, mener Fugelli.

– Det kan bli farlig dersom forakt for snillhet blir vanlig hos folk og i regjeringen, sier han.

Mer fra Kultur

På forsiden nå