Kultur

Disse sakene ble mest lest i 2022

Saker om krigen, svindel og korona-viruset var det vi leste mest av i 2022. Ser du noen saker du leste?

Hvert år produserer Klar Tale mange saker. Da er det alltid litt gøy å se på hvilke saker som leste mest.

Kanskje finner du noen du leste?

Øverst på lista ligger en sak om at nordmenn kan reise til Sverige igjen. Gjennom korona-pandemien var det mye fram og tilbake med regler når du skulle over til grensa.

Nummer to handler om Sverige og Finland. Og deres vei til å bli medlem av forsvars-samarbeidet Nato. Avtalen er fortsatt ikke utført og vil nok også bli nyheter gjennom 2023.

Nummer tre er en gammel sak fra 2009. Saken om svindleren Richard Ringheim som har svindlet og bedratt.

Sak nummer fire ble skrevet 24. februar 2022. Da gikk Russland til angrep på Ukraina. Og vi lagde en sak som forklarte situasjonen om hvorfor det ble krig.

På femteplass finner vi også en gammel sak fra 2019. En sak om 8 år gamle Benjamin Sørvang Nielsen som døde i en ulykke i Danmark. Det samme gjorde faren hans på 34 år.

Nummer seks er en sak som handler om korona-viruset. Og hvordan vi bør ta hjemmetester.

På sjuendeplass er er nok en sak om Ukraina-krigen. Der skriver eksperter at de er redde for atomkrig. Dette skjedde etter at Vladimir Putin hadde truet Vesten med atomvåpen.

Korona-viruset satte også preg på 2022. Som nummer åtte er enda en sak om viruset. Nemlig at Espen Nakstad anbefaler at du bør ta tredje dose med vaksine.

På plass nummer ni finner vi en sak om Ukraina. Og hva vi nordmenn kan gjøre for å hjelpe.

Tiende og siste på denne lista er en sak om Maskorama. Et program som engasjerer mange. Gjennom de to siste sesongene har vi laget saker om hvem som kan skjule seg bak karakterene. Og dette leses veldig mye.

Som du ser er det fortsatt en del saker om korona som leses. Vi er nok heller ikke helt ferdig med viruset. Sammen med Ukraina-krigen er det de to temaene som har blitt mest lest.

Er det noen saker du savner på Klar Tale? Send gjerne en mail til petter@klartale.no.

---

Kort om saken

  • Disse sakene leste vi mest i 2022.

---


Siste utgave

På forsiden nå