Mening
KJØPEPRESS: Ungdom starter på skolen i dyre klær. Det gjør at mange foreldre bruker mer penger enn de har.

Det er gratis å være deg selv

Skolestart. Barn på rad og rekke i nye klær og med ny sekk. Eller ungdom i nesten like jakker og med dyre vesker. Ikke mange barn og unge har penger nok til å kjøpe slikt selv. Dermed er det foreldrene som må betale. Om de blir med på kjøpepresset.

Det er ikke noe nytt at folk vil være en del av gjengen. Det gjelder på skolen og ellers i livet.

– De som følger moten helt, vil nok være som forbildene. Jeg tror det handler om å ville være populær. Det sa skoleeleven Marie til avisa VG i forrige uke.

Men det er ikke klærne dine som skal gjøre deg populær. Det er ikke hva du har på deg eller hva du eier som er viktig. Det er hva vi gjør og hvem vi er. Derfor er det viktig å ikke gi etter for kjøpepresset. Foreldre og skolen kan snakke med barna. Og barna kan snakke med hverandre. Om at det er vi som mennesker som er verdt mest. Ikke veska fra Louis Vuitton.

Det er gratis å være deg selv. Men da må alle rundt deg si at det er godt nok.

Mer fra Mening

På forsiden nå