Mening
Bildet viser innvandrere Kidane Eyob og Desbele Gebretsadk fra Eritrea som vifter med norske flagg.

Vår egen 17. mai

Hva er 17. mai for deg?

Åtte av ti feirer den norske nasjonaldagen. Klar Tale har spurt tre personer om hva 17. mai betyr for dem. Har du spurt deg selv? Er 17. mai kun flagg, barnetog, bunad, champagnefrokost og korps?

Det er noe helt unikt med den norske måten å feire på. Våre barn går i tog. De vifter med flagg og synger for landet Norge. De feirer at vi har en egen grunnlov. Vi kan si og mene det vi vil. Ytringene våre er viktige for demokratiet.

Også stortingspresident Tone Wilhelmsen Trøen er opptatt av dette. Hun vinker fra balkongen på Stortinget 17. mai. Trøen vil at alle skal bli sett og hørt. Også grupper i samfunnet som sliter med å ytre seg. Men hun frykter hvordan de opplever hetsen.

Sosiale medier har blitt stedet der folk snakker sammen. Der har vi en jobb å gjøre: Slipp til dem som ikke snakker så høyt, dem som ikke roper i kommentarfeltene. Vis vei ved å støtte opp eller gå mot dem som hetser andre. Det er også en måte å feire 17. mai på.

Så gleder vi oss over alle som er med på feiringen av Norge. God nasjonaldag!

Mer fra Mening

Siste utgave

På forsiden nå