Mening

Kjærlighet før politikk for Sandberg

Fiskeriminister Per Sandberg slutter. Presset ble til slutt for stort.

Fiskeriminister Per Sandberg slutter. Et kjærlighetsforhold og en reise til Iran gjorde ende på ham som statsråd. Nå sjekker politiet også hans norsk-iranske kjæreste Bahareh Letnes.

Sandberg har fått mye kritikk for forholdet sitt. Men det er egentlig ikke det saken handler om. Sandberg har brutt strenge regler for sikkerhet, sier statsministeren. Det har han gjort på flere måter.

Fiskeriministeren tok blant annet med seg jobbtelefonen sin til Iran og Kina. I disse landene kan noen stjele informasjon fra telefonen. For en statsråd kan det være helt kritisk. Statsråder skal også alltid varsle statsministeren om hvor de er.

Sandbergs privatliv har vi ingenting med. Enten det gjelder hans tidligere kone eller hans nye kjæreste. Han får selv velge hvem han er glad i. Men som statsråd er ikke kjærlighet noen unnskylding for å bryte reglene. Det må de ta følgene av.

Sandberg valgte kjærligheten foran politikken. Vi får ønske ham lykke til med det valget. Så må departementet rydde opp i rotet rundt sikkerheten. Det er nok å ta av.

Mer fra Mening

På forsiden nå