Mening
Bildet viser en person i drakt som beskytter mot smitte. Personen holder utstyr for testing.

Nå er det alvor

Flere og flere blir smittet med viruset korona i Norge. Nå er det på tide å følge råd mot smitte. Det kan redde liv.

De første norske pasientene smittet med korona-virus ligger på sykehus. Stadig flere blir smittet. Og smitten er i ferd med å komme ut av kontroll.

Vi må forberede oss på at 22.000 smittede personer trenger behandling på sykehus i Norge, sa helseministeren mandag. Enorme tall for vårt lille land. I verden blir det stadig flere smittede. Kina har mer kontroll på viruset enn før. Men tallet øker i Europa og i Afrika.

Statsminister Erna Solberg skjønner at folk blir bekymret.

– Vi står i en alvorlig situasjon. Utbruddet av korona truer folks liv og helse. Derfor er jobb nummer én å begrense spredningen av smitten, sier hun.

Smittefare for forkjølelse og influensa får normalt sett de fleste til å trekke på skuldrene. Men korona er dødelig for noen. Det gjelder spesielt eldre og folk i risiko-grupper.

Vi i Norge er heldige. Vi har et godt helsevesen. Men det takler ikke alt. Ikke uten at vi hjelper til.

Folkehelse-instituttet kommer med strengere regler. Store arrangement bør avlyses. https://www.klartale.no/norge/fhi-store-arrangement-bor-avlyses-1.1679120

Ja, det er kjipt når konserter og konferanser ikke blir noe av. At sports-arrangement skjer uten publikum. Det er trist ikke å kunne gi bort en god klem. Og forferdelig for bedriftene som sliter økonomisk som følge av viruset.

Men faren for smitte er stor. Nå er det på tide å ta rådene på alvor. Det kan redde liv.

Mer fra Mening

På forsiden nå