Mening

På tide å ta smitte på alvor

Sommerferien har bleknet minnet om korona. Men smitten er ikke borte.

Vi har kanskje glemt det litt. Sommerferie, sol, tid og kos føltes så normalt. Den lille dusjen med håndsprit og noen oppslag har vært små påminnelser om korona-viruset. Men frykten for å bli syk har forsvunnet i en nesten normal ferie.

Nå er det på tide å våkne fra sommerdvalen. Korona-viruset er her fortsatt. Utbruddet på Hurtigruten-skipet Roald Amundsen viser hvor lite som skal til.

Smitte spres også raskt til mange regioner og steder. Vi reiser mye. Da utsetter vi også andre for mulig smitte. Saken viser også at bedrifter har for dårlige rutiner for å håndtere smitte. Da skjer det feil.

Det får svært alvorlige følger når det gjelder korona-viruset. 11 flere er lagt inn på sykehus med smitte denne uka. Det er første gang på flere måneder at så mange har behov for hjelp.

Smitte spres også flere andre steder i Norge. I Moss er én ny person er død av korona. I Sveio er 16 smittede i karantene.

Dette er ikke over.

Uansett om du er lei eller ikke: Vi må ta smitten på alvor. Vi må følge regler om karantene, vask og avstand. De gjelder både for bedrifter og hver enkelt av oss.

Mer fra Mening

På forsiden nå