Mening

Vi venter på redningen

Vi vasker og spriter hender mens vi venter på en reddende vaksine. Men hva skjer når den kommer?

Korona-viruset preger fortsatt hverdagen vår. Vi vasker fortsatt hender, holder avstand og vi bruker munnbind på vei til jobb. Svært mange jobber fortsatt fra hjemmekontor, slik de har gjort siden mars.

Viruset tar stadig liv rundt om i verden. I Norge er det foreløpig 264 døde. Men smitten blir ikke borte. Vi er trøtte av tiltak som begrenser livene våre. Selv om de også redder livet til svært mange.

Håpet er at en vaksine kan redde oss. Den er lovet å komme neste år. Når vet vi ikke. Vaksine er et slags vidundermiddel. Vaksiner har nesten utryddet sykdommer som polio. Vaksinasjon mot barne-sykdommer beskytter de små mot alvorlige og dødelige sykdommer. Vaksiner hjelper immun-forsvaret til å kjempe for oss. Men vaksinen må være god nok.


Korona-vaksinen er fortsatt måneder unna. Når den kommer til Norge, blir det en rekkefølge for hvem som skal få først. Det vil også ta tid å vaksinere hele verden.
Men ventetiden vil være verdt det, om den gjør at korona blir borte over tid. Vaksinen vil forhåpentligvis gi oss det vi kaller en normal hverdag tilbake.

Mer fra Mening

På forsiden nå