Mening

Det er ikke over ennå

Oslo er på rødt nivå. Smitten stiger andre steder i landet. Vi må minne hverandre på å holde avstand.

Korona-smitten er ikke under kontroll. Plutselig er Oslo på rødt nivå. Næringslivet har fått bedre oversikt over situasjonen framover. For mange bedrifter ser det fortsatt mørkt ut.

Flybransjen må regne med mindre flyginger ut 2020. Vi reiser mye mindre som følge av korona-situasjonen. Nå er til og med vårt naboland Danmark blitt rødt. Da kan vi ikke ta en helgetur med ferja engang før vi må i karantene.

I lang tid har reiselivet bedt om mer statlig hjelp. Mandag fikk de svaret. Det kommer penger, slik at de kan fortsette å drive. Og at folk kan fortsette i jobbene sine. For folk flest er det kanskje mest avgjørende.

Klar Tale skriver denne uka om Therese Refshauge. Hun er endelig tilbake i jobb i flyselskapet SAS. For noen er situasjonen blitt bedre. Færre er arbeidsledige nå enn i starten av pandemien.

Det er likevel kort vei til det kan snu igjen. Antall korona-smittede på sykehus er like mange som i juni. Vi er mer sammen med andre. Snart blir det også for kaldt til å være mye sammen ute. Faren for smitte øker når vi møtes inne.

Vi må minne hverandre på at det ikke er over ennå. Men at det hjelper å holde avstand og vaske hendene.

Mer fra Mening

På forsiden nå