Mening
Bildet viser en lysende stjerne i et vindu.

Lyset gir håp

Desember er her. Folk har tent julelys og stjerner for å lyse opp ekstra i mørket i år.

Plutselig er vi i desember i 2020. Det er mørkt om morgenen og mørkt på ettermiddagen. Samtidig preges dagene av korona-pandemien.

– Ved inngangen til en annerledes adventstid tror jeg vi trenger å dele lys og håp med hverandre. Det sa dronning Sonja søndag. Da tente hun det første advents-lyset på Slottet.

Dronningen har rett. I lyset ligger et håp. Vi sier ofte at vi håper at noe blir på en spesiell måte. Da tror vi at noe kanskje kan skje. Dette håpet setter i gang en følelse. Det skaper positiv energi. Håpet tvinger også bort tanker om det som ikke er så bra.

Å tenne lys i mørket er også en symbolsk handling. Lyset fortrenger det mørke. Det lyse er et bilde på noe godt. Varme, sol og noe vi forbinder med gode dager. Og de minnene trenger vi ekstra nå i tiden med korona.

Fortsatt er det strenge regler. Vi må treffe få mennesker. Vi holder oss borte fra kjente og kjære fordi vi kan bli smittet. Eller fordi vi kan komme til å smitte dem. Vi må fortsette med avstand. Situasjonen med korona er ikke løst over natta.

Desember er advent; ventetid. Nå venter vi på mer enn julaften. Vi venter på bedre tider. På normale hverdager. En klem. Og en ny tid uten korona. Det finnes håp.

Mer fra Mening

På forsiden nå