Mening
Bildet viser en gutt med en hane foran mange telt.

En ny start i Norge

De kjempet for fred og frihet, men det endte i en krig. Syrerne som kom til Norge, har fått et nytt hjem og en ny start.

For ti år siden forsøkte folket i Syria å få demokrati og frihet. Kampen endte i en krig. Den er fortsatt ikke over. Flere hundre tusen mennesker er drept. De overlevende bærer med seg opplevelser de helst vil glemme. I måneder på flukt. Savnet etter folk som er borte.

Millioner av folk fra Syria flyktet fra krigen. Mange dro til land i Europa med håp og drømmer. Drømmen om frihet brast. De trengte et nytt hjem.

I Norge bor det rundt 30.000 mennesker fra Syria. Syrerne bor i nesten alle kommuner i hele Norge. Klar Tale har snakket med tre syrere. De håper alle at krigen i Syria en gang er over.

Norge er et nytt og trygt land å bo i. Men det er for syrerne som for mange av oss; Det er bare ett sted som virkelig er hjemme. Det er i hjemlandet.

Vi får ikke slutt på krigen i Syria. Men vi kan gjøre det nye hjemmet mye bedre. Vi kan åpne opp og bli bedre kjent. Vi kan være en god nabo eller en god kollega på jobben. Norge skal være et godt hjem for alle som bor her. Og en ny start.

Mer fra Mening

På forsiden nå