Klar mening

– Helseministeren må bli en del av laget

Som lege med ekstra ansvar er jeg avhengig av et sterkt lag rundt meg.

Dette er et debattinnlegg. Meningene er skribentens egne. Din klare mening kan sendes inn her.

Dette innlegget ble først postet på Anders Christoffersens personlige Instagram-konto. Innlegget har blitt skrevet om til et enklere språk av Klar Tale sin redaksjon.

Lagarbeid!

Alt arbeid i helsevesenet er lagarbeid. Noen ganger glemmer vi dette oppi faglig kamp, lønns-forhandlinger eller i vårt eget ego.

Som lege med ekstra ansvar er jeg avhengig av et sterkt lag rundt meg.

Jeg er avhengig av de som jobber med å svare på telefon på nødnummeret 113. Helsefag-arbeiderne som tar vare på pasienten på sykehuset. Og ambulanse-personellet som jeg reiser ut sammen med.

Jeg er også avhengig av sykepleierne som jobber med meg på legevakten. De som jobber i luftambulansen som hjelper meg. Og de som må være klar for å komme på jobb om vi har mye å gjøre.

Jeg trenger også teamet på sykehuset som tar imot pasienten. Saksbehandlere på NAV som bistår i tiden etterpå når noen er sykemeldt. Og så videre.

Laget er stort og det viktigste for å gi gode tjenester, redde liv og gi omsorg. Jeg er stolt og ydmyk hver dag for å være en del av laget. Spesielt mitt lag.

Nå har vi ingen helseminister som spiller på lag med oss som ser pasientene. Helseministeren er fra Arbeiderpartiet. Hun heter Ingvild Kjerkol. Hun har ingen utdanning innen helse. Og lite erfaring med å jobbe med helse.

Hvordan kan du da forstå laget? Støtte laget? Eller styrke laget?

Vi trenger flere lagspillere. Vi trenger ingen flere mellomledere, konsulenter eller utvalg med eksperter. Vi har nok innskrenkinger eller nedleggelser.

Helseministeren, er det på tide å bli en del av laget?

Siste utgave

På forsiden nå