Klar mening

– Jeg visste at dette yrket krever gode kunnskaper i norsk

– Jeg ville utfordre meg selv, skriver syriske Reem Alatasi.

Dette er et debattinnlegg. Meningene er skribentens egne. Din klare mening kan sendes inn her.

Jeg valgte linjen helse og oppvekst. Men jeg var litt usikker da jeg tok valget.

Min første tanke var å jobbe med barn og unge, siden jeg jobbet som vikar i barnehage.

Det var en svært positiv opplevelse. Men samtidig følte jeg at jobben krevde mye energi. Særlig fordi jeg selv har barn og ansvar for ham hele tiden.

Jeg bekymret meg for om jobben ville påvirke vårt forhold etter hvert. Siden jeg brukte mye av tiden og energien min på barna i barnehagen. Derfor bestemte jeg meg for å fullføre det første året, som var felles for hele helselinjen.

Jeg fant ut at helsesektoren interesserte meg veldig. Jeg ville satse på å bli helsesekretær.

Jeg visste at dette yrket krever svært gode norsk-kunnskaper. Både muntlig og skriftlig. Jeg ville utfordre meg selv på dette området. Jeg hadde et mål, og jeg visste at jeg ville nå det.

En av de vanskeligste periodene i livet mitt var da moren min ble veldig syk. Jeg husker godt den tunge tiden vi tilbrakte på legekontorer og sykehus. Vi opplevde så mange utfordringer. Spesielt i helsesektoren.

Jeg bar alltid med meg en dårlig følelse hver gang jeg måtte besøke noen på sykehuset. Eller hvis jeg selv måtte dit. Derfor ønsket jeg å bidra til å endre dette. Jeg ville hjelpe sårbare mennesker til å få bedre opplevelser enn det vi opplevde. Jeg forstår hvordan det føles å være pasient selv, eller å være pårørende.

På den andre siden har erfaringen med helse vært svært verdifull. Jeg har jobbet som frilansskribent i flere år. Mange av artiklene har handlet om helse og sykdommer. Jeg er veldig interessert i temaet selv.

Yrket som helsesekretær har virkelig åpnet øynene mine. I løpet av disse to siste årene har jeg lært mye om mange forskjellige ting. Jeg har fordypet meg mer i psykologiske temaer. Jeg har fått stadig større forståelse for ulike sider ved helse, yrkesliv og betydningen av å ha ansvar.

Nå er det bare kort tid igjen før jeg skal ta eksamen. Jeg håper å bestå den for å kunne starte ordentlig i jobben.

Til slutt vil jeg si at livet er fylt med utallige muligheter. Det er alltid flere veier å utforske. Det er viktig å huske at selv om noe tar slutt, betyr det ikke at det er slutten.

Mer fra Klar mening

Siste utgave

På forsiden nå