Mening
BADE? Det er fullt mulig å bade selv om været ikke blir helt på topp. Her fra Sørenga i Oslo.

Kunnskap som kan redde liv

Å kunne svømme kan være forskjellen på liv og død. Derfor er det så viktig at flere lærer det.

Hjemme var reglene strenge. Stranda lå rett ved der vi bodde. Dit fikk vi aldri dra alene om vi ikke kunne svømme. Og vi måtte bevise det.

Svømmetak på grunt vann. Voksne som holdt og hjalp til. Flyte. Sparke med bena og bevege armene riktig. Igjen og igjen. Til vi klarte svømmeturen til buktas nærmeste flåte. Belønningen for svømmingen var mestring og en større frihet for oss barn. Og en trygghet og ro for foreldrene våre.

Ikke alle barn har foreldre som lærer bort svømming. Derfor skal de lære svømming på skolen. Men det er altfor få timer. Det er for få basseng. Og svømming kan ta tid å lære seg.

Det kan også være vanskelig for barn å innrømme for andre at de svømmer dårlig. Kanskje vet de det heller ikke selv. Da kan ulykker skje. Derfor er det så viktig å lære å svømme.

«Hele Norge svømmer» heter en satsing fra kanalen NRK. De ønsker å bidra til at flere lærer å svømme. Vi i Klar Tale ønsker også å bidra. I ukens utgave får du gode tips til hvordan du kan flyte eller bli en bedre svømmer. Les og lær. Kanskje kan det redde liv.


Mer fra Mening

På forsiden nå