Leder

Korona og menneskets beste venn

Har du fått en ny kosete bestevenn med fire bein under pandemien?

Nå kommer hun snart. Dette har vi ventet på. Denne hunden er vårt nyeste medlem av familien. Slike meldinger har det vært mange av i sosiale medier det siste året, sammen med bilder av søte hunder og valper. Dyr som får mye kos og kjærlighet i en vanskelig tid.

Klar Tale forteller om familier som har skaffet seg hund under korona-pandemien. Noen har hatt en drøm om det lenge. Andre har sett at de endelig har tid til å ta seg av et levende dyr. Hunder kan også gi oss mye sosial kontakt når resten av samfunnet er stengt. Kanskje har hund vært en slags sosial medisin under korona?

Snart er det sommerferie. Folk flest blir vaksinert. Vi skal tilbake på jobb. Dagene på hjemmekontor blir færre. Hvem skal ta seg av hunden når korona er over?

Jeg frykter hunder som er utrygge hjemme. Eller som mister den gode kontakten med eierne sine. Håpet er at folk forstår at kjæledyr er et levende vesen som må tas vare på videre. Og at ikke finn.no plutselig flommer over av annonser for dyr som selges, gis bort eller omplasseres.

Det sies at hunden er menneskets beste venn. De er fortsatt det når korona er over.Mer fra Leder

På forsiden nå