Leder
Bildet viser folk som går i pride-paraden i 2019.

Rett til å elske den du vil

Flagget i regnbuens farger er et symbol på fri kjærlighet. Men den kampen er ennå ikke over.

Regnbueflagg henger langs gatene i hovedstaden vår. De vaier fra flaggstenger på skoler, hos privatpersoner og ved andre offentlige bygninger i Norge. Regnbuen er symbolet på at vi skal kunne elske den vi vil. Uavhengig av kjønn eller legning. Det viser også at vi er i juni – måneden som kalles pride.

Men noen er imot at mennesker av samme kjønn skal få være sammen. Det viser stygge kommentarer i sosiale medier til folk som er åpent homofile. Og igjen og igjen har folk sabotert, stjålet eller ødelagt regnbue-flagg rundt omkring i Norge.

På Bøler skole i Oslo skjedde det flere ganger. Da fikk rektor én idé. Nå bølger en malt regnbue i innkjøringen til skolen. Elevene har selv malt den.

I Norge kan folk elske hvem som helst. Det er også sikret i loven. Men disse rettighetene har kommet etter kamp, også her. I mange land i verden blir det verre og verre for de homofile. Homofile kan straffes med døden eller få lange straffer i fengsel, bare fordi de er glad i noen av samme kjønn.

Å elske er en menneskerett. Vi må fortsette å kjempe for at alle skal kunne få den muligheten. Uansett hvilket kjønn det er på personen de elsker.


Mer fra Leder

Siste utgave

På forsiden nå