Leder
Bildet viser to føtter på en badevekt. 51 prosent av den voksne norske befolkningen var overvektige i 2019. Foto: Thomas Brun / NTB / NPK

Kiloene sier ikke hvem du er

Flere blir overvektige i Norge. Men hvor mye du veier, betyr ingenting for hvem du er som person.

Mange sliter med å få igjen knappen i buksa. Noen ekstra kilo kom plutselig på. I perioden med korona ble veien kort mellom hjemme-kontor og kjøleskap. Vi har beveget oss mye mindre. Dermed har vekta økt.

For mange kilo kan være et problem for helsa. Samtidig blir overvektige møtt med fordommer. En del skammer seg for den økte vekta. Noen føler seg behandlet forskjellig fra folk som er tynne. De har kjempet en kamp med seg selv i mange år for å veie mindre. For å være en del av idealet i samfunnet.

I sosiale medier jobber en gruppe for det de kaller kropps-positivisme. De vil vise at livet er mer enn en kamp mot eller for kiloene. De har fått det mye bedre når de aksepterer hvem de er, slik de er. Og de ønsker at samfunnet skal gjøre det samme.

Dissse påvirkerne gjør en fantastisk jobb. De vil at vi skal få ro rundt kropp og utseende.

Det går samtidig an både å jobbe for en bedre helse og være glad i seg selv. For kroppen bør behandles som din egen bestevenn. Du skal leve med den hele livet. Om du er tynn, tykk eller vanlig, har ingenting å si. Alle størrelser er vakre.


Mer fra Leder

På forsiden nå