Leder
ANALOGT: I stemmeavlukkene er det viktig at ting er enkelt og går fort for seg. Valgsekretariatet til Oslo bystyre fryktet at et elektronisk valgkort (innfelt) ville gjøre at ting tok lengre tid. 	FOTO: CORNELIUS POPPE/SCANPIX

Din stemme er gull verdt

Politikerne konkurrerer om stemmen din. 13. september kan din stemme avgjøre hvem som skal styre Norge videre.

Blir du forvirret over budskapet til de ulike partiene? Over hvilke saker som er viktigst for dem? Og hva som er viktigst for deg? Du er nok ikke alene.

Det er vanskelig å orientere seg når det er valg. Partiene er forskjellige. Samtidig gjør politikere alt de kan for å overbevise deg. De lover mye. De vil gjøre mer av noe, mindre av noe annet. Alt for at det skal bli bedre for oss. Både i hverdagen, på jobb og på fritiden. De skal også redde klimaet, slik at framtiden er sikret.

I Norge er vi veldig heldige. Vi har demokrati. Det betyr at du er med og bestemmer hvem som skal styre i dette landet. Din stemme kan avgjøre hvor mange fra ett parti som kommer inn på stortinget. Og hva slags poltikk som vil påvirke livene våre.

I Klar Tales valgavis forsøker vi å vise fram noen av forskjellene mellom partiene. Vi forklarer også hvorfor og hvordan du skal stemme. Du kan også lese om noen av temaene det snakkes mest om i valgkampen. Forhåpentligvis kan det hjelpe deg til å vite mer om hvilket parti du støtter mest.

Husk at du som velger har makt. Så kom deg ut av sofaen. Ta med valgkortet og stem! Enten på forhånd eller stem på den store valgdagen 13. september.

Godt stortingsvalg!


Mer fra Leder

Siste utgave

På forsiden nå