Leder

Noen må tjene på at du kjøper brukt

Det må lønne seg å kjøpe brukt. Både for de som selger og skal bruke klær og ting videre.

Dette er en leder. En leder er en kommentar som gir uttrykk for hva avisen mener.

Bærekraft, gjenbruk, ombruk, redesign og reparasjon. Alle er ord som er knyttet til vårt forbruk og klima og miljø. Det er trendy å være mer miljø-bevisst.

I byer i hele Europa får bruktbutikkene stadig større plass. Der kan du gjøre kupp på brukt. Eller bare bidra litt til miljøet.

Asker kommune strekker seg litt ekstra for klimaet. Deres sponsing av husleie for senteret Ombruk gjør det mer lønnsomt å selge brukt og reparere.

Vi forbrukere vil ha det enkelt. Er det billig og lettvint å fikse favoritt-buksa? Da gjør vi kanskje det istedenfor å kjøpe nytt. Det er også bra for miljøet. Samtidig tjener noen penger på vårt klima-engasjement. Det er helt nødvendig. Ellers ville de færreste drive med slike tjenester.

Framtida er avhengig at vi tenker nytt om brukt. Som at mange flere kan få nytte av en vare før den må kastes. Andre kommuner burde gjøre som Asker kommune.

Husk likevel å spørre deg selv: Trenger du den genseren eller buksa? Uansett om du handler brukt eller nytt. Det beste for jorda er å kjøpe færre ting.

Mer fra Leder

Siste utgave

På forsiden nå