Leder

Å leve livet alene

Lengter du etter en kjæreste? Eller trives du aller best i ditt eget selskap?

Dette er en leder. En leder er en kommentar som gir uttrykk for hva avisen mener.

Å være singel kan være bra en periode. Men hva gjør det med folk å leve hele livet alene?

Klar Tale skriver denne uka om to single menn. De har en drøm om å leve sammen med en kvinne, men har så langt ikke lyktes. De er ikke alene.

Noen velger å bo og leve alene. De velger bort kjæreste eller ektefelle, og trives veldig godt med det. Andre søker stadig etter den rette. Men lykkes ikke verken på apper som Tinder eller i det fysiske livet. Det kan være en belastning.

Å være alene, kan føles ensomt. Du har ingen å dele ting med hjemme. Du har ingen å gi kjærlighet til eller få kjærlighet fra. Kanskje har du venner og familie som du har god kontakt med. Men det er en forskjell fra å være i et forhold.

1,4 millioner er single i Norge. Det har også en kostnad for samfunnet. Mange av dem er ufrivillig barnløse. Vi blir stadig færre i Norge. Og de har ikke noen som kan ta seg av dem som gammel. Og vi vet jo at det offentlige helsevesenet allerede har utfordringer med å gi nok hjelp.

Samtidig kan det være gøy å være singel. Å bli kjent med noen nye. Kjenne på sprudlende og romantiske følelser som kanskje blir til noe mer.

14. februar er kjærlighetsdagen. Kanskje er det dagen for å finne den rette? Det er fortsatt håp!

Mer fra Leder

Siste utgave

På forsiden nå