Leder

Hvor viktig er det å få barn?

Har du ett, to eller tre barn? Eller kanskje ingen? Hvor viktig er barn for fremtiden vår?

Dette er en leder. En leder er en kommentar som gir uttrykk for hva avisen mener.

Vi lever i en tid der vi har mange valg når det kommer til å få barn. Fra naturen side har vi mulighetene til å få mange. Spesielt om vi begynner når vi er mest fruktbare. Og er friske.

Likevel får vi mange færre barn enn før. Vi bruker mer prevensjon. Slik har vi bedre kontroll på når og om det blir barn av å ha sex. Det brukes også aktivt for å planlegge en graviditet. I den grad det er mulig.

For alt lar seg ikke planlegge. Noen par strever med å få barn. De er ufrivillig barnløse. Årsakene kan være flere. Men forskere vet at det kan bli vanskeligere å bli gravide når vi blir eldre. Heldigvis finnes det hjelp. I dag er kunstig befruktning en løsning for noen.

Men hva da med de som ikke vil ha barn? Linn Sofie Sæther har valgt det. Hun vil ha friheten sin. Du kan lese mer om henne i Klar Tale denne uka.

Det er et fritt valg å få barn eller ikke. Begge valg gir et rikt liv. Men samfunnet vårt trenger at en stor andel får barn. At de bringer generasjonene videre. Framtida vår avhenger av det.

Derfor er det godt at vi har begge deler i Norge: Mange som får barn og noen som ikke får.


Mer fra Leder

Siste utgave

På forsiden nå