Leder

Skeiv kjærlighet skal være trygg

Skeiv kjærlighet skal være trygg. Støtten fra oss alle er vel så viktig som sikkerhet under pride.

Dette er en leder. En leder er en kommentar som gir uttrykk for hva avisen mener.

Jenter som liker jenter. Gutter som liker gutter. Folk fra alle sider av LHBTQ+-miljøet samles til feiring av pride.

I fjor i Oslo ble feiringen stanset av et terror-angrep. To menn ble skutt og drept. Det skjedde utenfor pubene Per på hjørnet og London. Nesten hundre fikk lettere skader. Mange flyktet i panikk.

Men noen modige stanset gjernings-mannen. De holdt ham til politiet kom. Deres heltemot gjorde at angrepet ble mye mindre enn planlagt. En rapport viser at angrepet kunne vært stanset. Søndag har det gått ett år siden det skjedde.

I år er gatene ved pubene i Oslo malt i regnbuefarger. Folk går med regnbue-armbånd og markerer sin støtte til pride. Flere andre steder i landet har det vært markeringer av pride. Men det har også vært trusler, avlysninger og ødeleggelse av regnbue-flagg. Slik skal det ikke være.

Politiet i hovedstaden lover en trygg feiring. De sørger for god sikkerhet. Men det er forståelig om folk likevel føler seg utrygge. Sosiale medier renner over med hets. Vi vet hva som skjer når de blir til handling.

Skeiv kjærlighet skal være trygg. Da må fellesskapet støtte opp. Det skaper en usynlig mur og beskyttelse for dem som bare vil være seg selv.


Mer fra Leder

Siste utgave

På forsiden nå