Leder

Gi de unge en god start

Sommerjobb er viktig for ungdom. Det gir dem en god start på arbeidslivet.

Dette er en leder. En leder er en kommentar som gir uttrykk for hva avisen mener.

Du skal jobbe fram til du blir ganske gammel og grå. Slik skaffer du deg en grei pensjon. Da er det vel like greit å bare komme i gang.

Sommerjobb er de unges første møte med arbeidslivet. Mens de voksne tar ferie, er det ungdommene som styrer. De serverer deg pizza på restaurant. De rydder boss etter deg i parker som Tusenfryd. Eller skriver nyhetene du leser under parasollen.

En jobb gir den unge selvsagt penger. Men den gir så mye mer enn det. Den lærer en ung arbeidstaker å ta ansvar. Den gir viktig erfaring. Og ikke minst: Sommervikaren kan få fast jobb til slutt.

Mange bedrifter roper etter folk som kan jobbe. Da nytter de på når sommervikarene kommer inn døra, ifølge organisasjonen NHO. Bedriftene viser hva de kan tilby de unge.

Kjære bedrifter. La de unge få et godt møte med sin første jobb. Skap arbeidsglede. Følg regler om lønn og skriftlig kontrakt. Og kjære kunder og andre som møter på unge arbeidere. Smil og vær hyggelig. Det er de unge som en dag skal ta over alle jobbene som gjør at Norge fungerer.

Mer fra Leder

Siste utgave

På forsiden nå