Leder

Du har makta når det er valg

Demokratiet trenger at alle engasjerer seg. Finn ut hvilket parti som fortjener din stemme.

Dette er en leder. En leder er en kommentar som gir uttrykk for hva avisen mener.

Et tyveri av et par solbriller. Trøbbel etter kjøp av aksjer. Og verv til venner. Nå får det være nok. Skandalene i politikken har fått mye oppmerksomhet. Vi snakker om dem rundt middagsbordet. Eller når vi er ute med venner. Det er selvsagt viktig at disse handlingene kommer fram i lyset.

Men snart er det valg. Og vi bør få snakke om de politiske sakene i stedet for skandaler. Hva med skoler som kanskje må stenge? Hva med omsorgen for eldre og jobber i distriktene? Disse sakene fortjener vårt engasjement.

Statsråder har sluttet. Og lederen av partiet Rødt sluttet også. Det er riktig. Politikerne er helt avhengige av tillit. Uansett om de styrer landet eller en kommune. Tillit får de av alle oss som stemmer ved valg. Vi må kunne stole på dem.

En del lar være å stemme. Årsakene kan være mange. Enda flere skandaler er neppe noe vi har bruk for. Demokratiet vårt trenger at både du og jeg engasjerer oss. Det kan være så enkelt som å finne ut hva som rører seg av saker i kommunen din. Og hva de ulike partiene vil kjempe for. Da er veien mye kortere til å finne ut hvem som fortjener tilliten din. Den er gull verdt.

Mer fra Leder

Siste utgave

På forsiden nå