Norge

Turister skal lære mer om fjellvettreglene

Det er farlig å gå i fjellet flere steder. Nå skal turistene lære hvordan de kan holde seg trygge.

Norge — Behovet for informasjon om fjellet er stort. Det mener Den Norske Turistforeningen (DNT) og Røde Kors.

– Fjellvettreglene er utgangspunktet for trygge og gode turer. Det er viktig å kjenne til dem, og det er viktig å bruke dem. Det gjelder både norske turister, og besøkende fra andre land. Det sier Dag Terje Solvang. Han er generalsekretær i DNT.

DNT og Røde Kors vil denne påsken spre kunnskap om fjellvettreglene til flest mulig. På mandag står de sammen på Oslo Sentralstasjon. Det er fjellvettdagen. Fra klokken 7.30 vil de lære folk om trygg ferdsel i fjellet.

Fredag døde fire personer etter flere snøskred. Det skjedde på Reinøya, i Lyngen, i Nordreisa og i Manndalen i Troms og Finnmark. To av de døde var utenlandske turister.

De fleste ferdes på gode og trygge måter, ifølge DNT og Røde Kors. Men manglende kunnskap gjør at turister trenger hjelp hele året.

Bare i fjor var det nesten 100 turister fra andre land som trengte hjelp.

– De fleste vi må hjelpe bor i Norge. Men vi ser også at mange tilreisende får problemer i norsk natur, slik som i helgen. Det sier Anne Bergh. Hun er generalsekretær i Røde Kors.

Hun tror det ville vært færre ulykker om informasjonen var bedre.

NHO Reiseliv skal også hjelpe til med å spre kunnskap. I påsken deler de ut fjellvettreglene på engelsk, tysk og fransk.

Det skal også henges opp plakater med fjellvettreglene der turister ferdes i påsken. Det opplyser NHO Reiseliv i en pressemelding.

Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå