Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

– Har ikke gjort noe ulovlig

Den katolske kirke sier at den ikke har fått for mye penger fra staten. Ingen regler er brutt, hevder de.

Politiet mener at Den katolske kirke i Oslo har jukset til seg for mye støtte fra staten. Mandag kom en advokat med en ny rapport. Ifølge rapporten har Oslo katolske bispedømme i dag rundt 130.000 medlemmer. Det er medlemmer som de er sikre på at skal være medlemmer, står det.

I fjor fikk kirken støtte av staten for 120.000 medlemmer. Det er 10.000 færre enn de medlemmene kirken faktisk har, ifølge rapporten.

– Bispedømmet mener at vi ikke har gjort noe ulovlig, sa Lisa Wade på en pressekonferanse mandag. Hun leder administrasjonen i kirken, skriver nyhetsbyrået NTB.

Oslo katolske bispedømme er siktet for økonomisk juks. Også biskopen og en leder er siktet. Politiet mener at kirken kan ha lurt til seg 50 millioner kroner fra staten. Kirken ble anmeldt av Fylkesmannen i Oslo og Akershus.

Den katolske kirke fant navn på folk de tenkte var katolikker i telefonkatalogen. Så søkte de opp personnummeret deres i Folkeregisteret. Dermed ble personer meldt inn uten at de hadde sagt ja. Det innrømmet biskop Bernt Eidsvig til avisa Dagbladet.

Biskop Eidsvig fikk høre om dette i 2012. De skulle endre på denne metoden. Men det skjedde ikke. Biskopen har sagt at han er lei seg for dette.