Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Demonstranter i Pakistan tente på norske flagg

Norske flagg ble påtent i byen Karachi i Pakistan tirsdag. Folk protesterte mot at en Koran ble brent i Kristiansand i Vest-Agder nylig.

Det har vært flere protester mot Norge etter koranbrenningen. Også søndag ble det demonstrert mot Norge i Karachi. Det melder kanalen NRK.

 

Utenriks-departementet (UD) tar avstand fra brenningen av det norske flagget.

 

– Folk som provoserer og hetser hverandre med respektløse handlinger, bidrar til konflikt.

 

Det sier Trude Måseide til NRK. Hun er kommunikasjonssjef i UD.

 

Den norske ambassadøren møtte det pakistanske utenriks-departementet lørdag. Regjeringen i Pakistan sier den er «dypt bekymret» over brenningen av Koranen. Også Tyrkia har fordømt handlingen.

 

Det var Lars Thorsen som tente på et eksemplar av Koranen. Det skjedde under en demonstrasjon i Kristiansand i Vest-Agder 16. november. Thorsen er leder av gruppa Stopp islamiseringen av Norge (SIAN).

 

Politiet grep inn og slukket brannen. Sinte motdemonstranter gikk til angrep på Thorsen.

 

Påtenningen var varslet på forhånd. Politi-direktør Benedicte Bjørnland hadde sendt ut en ordre. Der sto det at politiet skal motvirke skjending av Koranen.

 

Kritikere mente ordren brøt med ytrings-friheten. Tirsdag sendte politiet ut en ny ordre. Å tenne på et religiøst symbol er ikke et lovbrudd, understreker politiet.

 

– Vi tar avstand fra brenning av Koranen, men må tåle det i vårt samfunn. Vi har ytringsfrihet. Brenning av Koranen er en del av den ytringsfriheten.

Det sier Jøran Kallmyr til avisen VG. Kallmyr er justisminister i Norge.