Klar mening

– Det viktigste jeg måtte lære meg var språket

Jeg foreslår at alle nye innvandrere i Norge bør tenke positivt om et nytt språk og samfunn. De må være optimistiske og jobbe hardt med å lære norsk.

Dette er et debattinnlegg. Meningene er skribentens egne. Din klare mening kan sendes inn her.

Alle nye ting er vanskelig i begynnelsen. Da jeg flyttet til Norge, forandret livet mitt i seg på et øyeblikk. Jeg flyttet til Norge fra Pakistan med mine tre barn.

Jeg likte det vakre naturlandskapet i Norge. Jeg møtte mange hyggelige mennesker, men jeg hadde språkbarrierer.

Jeg skjønte da at det viktigste jeg måtte lære meg var språket. Jeg bestemte meg for å lære norsk og heldigvis hadde jeg rett på gratis norskkurs på voksen-opplæringen.

Jeg koser meg alltid når jeg lærer nye språk. Derfor var det ikke en kjedelig opplevelse å lære norsk. Jeg fikk heldigvis gode lærere på skolen. Lærerne var hjelpsomme og motiverte alle elevene i klassen.

Det var en morsom opplevelse å møte andre elever fra forskjellige land. Alle har en annerledes kultur og et annet språk fra hjemlandet sitt.

Vi begynte med God norsk 1 og lærte lettere og enkle uttrykk. Det var gøy å snakke et nytt språk med klasse-kameratene mine på skolen. Samtidig fikk vi kunnskap om norsk historie og samfunns-kunnskap.

Etterpå begynte vi på God norsk 2 og jeg følte at vi ble bedre i norsk. Ved siden av bøkene lærte vi fra forskjellige ressurser i klassen.

Den viktigste tingen på læringsveien er at vi ikke gir opp, og alltid tenker positivt om framtiden. Det er lurt å tilpasse seg et nytt land og bli integrert i samfunnet vi bor i.

Jeg foreslår at alle nye innvandrere i Norge bør tenke positivt om et nytt språk og samfunn. De må være optimistiske og jobbe hardt med å lære norsk.

Ting tar tid, og de må være tålmodig og sosialisere med andre mennesker i samfunnet. Vi har mange utfordringer i livet vårt, men sakte og stødig kan vi vinne løpet.

Siste utgave

På forsiden nå