Mening

Påskekos i nytt år med korona

Påsken kommer uansett. I år er det kanskje enda flere grunner enn før til å stenge verden ute i ferien.

Påsken 2021 skulle vi være kvitt korona-viruset. Vi skulle stått tett i tett i heiskø. Vi skulle gjerne hatt hele familien på besøk og bare kost oss med å være sammen. Det blir med drømmen.

Denne påsken blir også annerledes enn vanlig. Det muterte korona-viruset lager store problemer for oss. Først og fremst fordi smitten sprer seg raskere enn før. Da må vi unngå å være nær folk, selv om det er det vi ønsker mest.

Tirsdag kom myndighetene med nye og strenge regler. Du bør unngå alle unødvendige reiser. Men du får dra på hytta med folk du bor med fra før. Og du kan kun ha besøk av to personer. Påsken med stor-familien er dermed avlyst.

Men påsken og påskeferien kommer uansett. Kanskje er det lurt å stenge verden ute en stund?

Du kan kose deg med en spennende bok. Du kan følge med på en krim-serie på TV eller strømme-tjeneste. Kanskje synes du det beste er å lytte til en podkast? Eller gjøre noe aktivt med din egen familie? Tipsene får du i papirutgaven av Klar Tale denne uka.

Påsken i år feirer vi uansett sammen med noen få. Vi må alle følge regler for å hindre smitte. Uansett hvor vi er i påskeferien vår. Vi er usosiale og holder oss mest for oss selv.

Men det er lov å kose seg, til tross for pandemien. Påskeegget kan godt fylles med litt ekstra godteri. Vi får gjøre det beste vi kan, enten ferien blir på hytta, i skogen, på sjøen eller i byen.

Nyt påsken om du får det til. Og det er smittefritt.

God påske!

Mer fra Mening

På forsiden nå