Klar mening

– Det er vanskelig å lære seg et nytt språk som voksen

Norge er helt nytt for meg. Det gjelder både språket, menneskene og kulturen. Der jeg kommer fra snakker vi et helt annet språk, og norsk er veldig vanskelig for meg.

Dette er et debattinnlegg. Meningene er skribentens egne. Din klare mening kan sendes inn her.

Det er vanskelig å lære seg et nytt språk som voksen. Jeg er Zulfiya. Jeg kom til Norge fra Øst-Turkistan.

Norge er helt nytt for meg. Det gjelder både språket, menneskene og kulturen. Der jeg kommer fra snakker vi et helt annet språk, og norsk er veldig vanskelig for meg.

Vi kan ikke nekte for at det å lære seg et nytt språk er en vanskelig oppgave. For voksne er det mye vanskeligere å lære et nytt språk enn for barn.

Hjernen til voksne har utviklet et mønster av tankevaner og språkvaner. Og det tar mer tid og krefter å endre disse vanene og lære seg et nytt språk.

Samtidig møter innvandrere ofte utfordringer knyttet til å være en fra en annen kultur, ha andre verdier og livsstiler. Alle disse faktorene gjør det vanskeligere å lære seg et nytt språk.

For det første er en positiv innstilling nøkkelen til å lære seg et nytt språk. Jeg bør ha en positiv innstilling og tro på at jeg kan lære meg et nytt språk.

Vi bør legge til side de begrensningene vi har. Det samme gjelder frykten vi har for oss selv. Vi må være modige nok til å snakke på det nye språket.

Konklusjonen er at det å lære et nytt språk som voksen er en utfordrende oppgave. Det er imidlertid mulig for voksne å meste et nytt språk. Og lykkes hvis de er positive til oppgavene. De bør også delta aktivt på sosiale arrangement.

Når alt kommer til alt, er språket en bro mellom mennesker. Og å meste et nytt språk vil hjelpe innvandrere med å integrere seg bedre i det nye landet.

Ikke vær redd med å ta utfordringen med å lære seg språket i et nytt land.

Siste utgave

På forsiden nå